deltiotipouodio

ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 21:00

Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη

ΠΛΑΤΩΝΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ

στην αρχαία γλώσσα, με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους

Η παράσταση του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές, μετά από soldout παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα σε ζωντανή γλώσσα, για πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, ξεκινά περιοδεία από τον Ιούνιο ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με 60 προγραμματισμένες παραστάσεις, με την στήριξη και υπό την Αιγίδα του ΚΘΒΕ.

Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, κάνει την παρακολούθηση της για τους θεατές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά.

Διδασκαλία Εκφοράς & Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου,

Σκηνικός χώρος,

Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης

Μακέτες, Κοστούμια : Αριστείδης Πατσόγλου

Σχεδιασμός ,κατασκευή, Κλεψύδρας: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Κώστας Κοτσανάς

Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα,

επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Βασίλης Καραμπούλας

ΜΕΛΗΤΟΣ: Γιάννης Κολόι

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου

Boηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου, Ειρήνη Ζάρρα

Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά

Εκτέλεση καλοκαιρινής περιοδείας: ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Παραγωγή: «anagnorisis» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6933413060, 2310257218

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Προπώληση

12 € κανονικό & 10 € φοιτητικό-άνεργοι

Πόρτα

15 € κανονικό & 12 € φοιτητικό-άνεργοι

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ ΗΧΟΠΟΛΙΣ, ΜΕΡΟΠΙΔΟΣ 3, ΤΗΛ: 2242030404

ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ TI AMO, ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 4, ΤΗΛ: 2242023815

Με τη στήριξη και τη Χορηγία της ΕΡΤ

Mε την υποστήριξη τουΤΗΕΑTRE CULTURES www.theatre-cultures.com

Mακάριος Αβδελιώδης-Ευγενική Χορηγία

Όρια Fps

Καταληκτική ημερομηνία για «συμμόρφωση» στα επιτρεπτά όρια των fps – οπλών ανάλογα με το πεδίο ορίζετε η 1 Νοέμβριου 2016 (δλδ δίνετε περίοδος χάριτος για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο)

Όποιος δεν έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία κτλ. Να επικοινωνήσει με το πενταμελές τους συλλόγου.

Τα όρια όπως ορίζονται βάση εσωτερικού κανονισμού (όσα μελή δεν τον έχουν παραλάβει παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με τον γραμματέα)

Τα fps βάση εσωτερικό κανονισμό

Α)  σε πεδία CQB/CQC.

Όριο έως 350 fps, με ελάχιστη απόσταση βολής τα 5 βήματα. Σε πεδία CQB/CQC, Urban συστήνεται η χρήση μάσκας προστασίας full face.

Β) σε πεδία Woodland

Όριο έως 420 fps.

Γ) Σε πεδία urban (αστικά πεδία που συνδυάζουν πεδία woodland και cqb)

Όριο έως 420 fps με ελάχιστη απόσταση βολής τα 10 βήματα. Σε περιπτωση εισόδου μας σε κλειστό χώρο να χρησιμοποιηθεί το sidearm μας η αεροβόλα οπλα έως και 350 fps.

 Κατηγορία SNIPER /ελεύθερος σκοπευτής (χειροκίνητης επανόπλισης- κινητού ουραίου μόνο)

Όριο έως 550 fps, με ελάχιστη απόσταση βολής 25 βήματα.

 

 Κατηγορία DMR/ ακροβολιστής. Όριο έως 470 fps, με ελάχιστη απόσταση βολής 20 βήματα και περιορισμένα ΒΒς . Γενικά σε αυτήν την κατηγορία πρέπει το αεροβόλο να:

-40 ΒΒς ανά γεμιστήρα. Απαγορεύονται high cap.

-χρησιμοποιείτε η βολή κατά βολή επιλογή μόνο .

-εάν είναι custom κατασκευή να διαθέτει συνολικό μήκος αεροβολου άνω των 100 εκατοστών (με κλειστο κοντακι).

-Το αεροβόλο πρεπει να προσομοιώνει τον ρολο του ακροβολιστή, πχ δεν επιτρεπονται πλατφορμες ΑΚ και Μ4 με απλα την προσθήκη πιο μακριάς κάννης με την χρηση σιγαστήρα.

- επίσης ισχύουν συγκεκριμένοι περιορισμοί όσον αφορά τα σκοπευτικά βοηθήματα. (διόπτρα μόνο)

 Αυτός ο ρόλος γενικά δεν υφίσταται σε CQB, Urban και σε νυχτερινά παιχνίδια παρά μόνο υπό ειδικές προϋποθέσεις που θέτονται από τον εκάστοτε διοργανωτή.

Κατά ηθική επιλογή και προς αποφυγή ατυχημάτων και διαμαχών καλό είναι να επιλέγουμε σαν σημείο σκόπευσης πρώτα τον θώρακα, έπειτα τα πόδια και τελευταία επιλογή στο κεφάλι αν δεν γίνετε διαφορετικά. Στις κοντινές βολές καλό είναι να αποφεύγουμε το κατά ρυπάς.

 

Ομάδες

Για να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε περισσότερο το παιχνίδι ο Σ.ΑΣ.ΚΩ. αποφάφισε την δημιουργία ομάδων. Οι ομάδες θα είναι 6 τουλάχιστον ατόμων και οι βασικοί κανόνες για την δημιουργία τους είναι:

A) Ο κάθε υποψήφιος αρχηγός ομάδας θα πρέπει να επικοινωνήσει με το πενταμελές τους συλλόγου και να δηλώσει ενδιαφέρον είτε να το γράψει από κάτω στα σχόλια. Αν υπάρχει ήδη έτοιμη ομάδα να  αναρτηθεί .

Α) Ο αρχηγός της κάθε ομάδας θα είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά της ομάδας του εντός και έκτος του πεδίου.

Β) Κανείς στην ομάδα δεν θεωρείται μόνιμο μέλος της, ολοι μπορουν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή.

Γ) Μελος στην ομάδα θα αποβάλεται ή θα προστίθεται μετά από συνεννόηση της ομάδας. Νέα μέλη του Συλλόγου μας θα απορροφούντε από τις ομάδες με τα λιγότερα μέλη.

Δ) η ομοιομορφία της ομαδος θα αποφασίζεται από τον εκάστοτε αρχηγό ομάδας. (ρουχισμός – εξοπλισμός)

Ε) Τα όχι και τόσο ενεργά μέλη μπορούν να περάσουν ως συμπληρωματικοί παίχτες στις ομάδες αφού έχει κλείσει ο απαιτούμενος αριθμός (6).

ΣΤ)  Οι ομάδες θα υπακούν στον εσωτερικό κανονισμό του Συλλόγου.

 

Φόρμα δήλωσης ομάδας

Για περισσότερες πληροφορίες/λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το πενταμελές του συλλόγου.

«Με την παρούσα ανακοίνωση, το Σωματείο Αεροσφαίρισης Κω (Σ.ΑΣ. ΚΩ) θα θέλαμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τυχόν ομάδες ή εν δυνάμει ομάδες που αναπροσδιορίζονται ως Πολιτοφυλακή.

Το airsoft είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που λαμβάνει μέρος παγκοσμίως από το 1980. Διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους. Η δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχει με τυχόν εκπαίδευση για οιουδήποτε λογής σκοπό, πέραν της άθλησης και του παιχνιδιού.

Τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα χρήσης αεροβόλων airsoft ως μέσο "εκπαίδευσης" ομάδων πολιτών σε στρατιωτικά αντικείμενα, κάτι που είναι τουλάχιστον λάθος και απαράδεκτο να γίνεται, πόσο μάλλον παράνομο εφόσον δεν ανήκει στον κρατικό μηχανισμό άμυνας ή στα πλαίσια εκπαίδευσης των Συλλόγων   Εφέδρων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ως Έλληνες πολίτες είμαστε υπέρ του θεσμού της εφεδρείας, αλλά παράλληλα, ως Σωματείο και ως παίχτες airsoft, είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο την δραστηριότητα της αεροσφαίρισης και το μέλλον αυτής.

Υπενθυμίζουμε πως τα αεροβόλα υπάγονται στον Νόμο 2168/93 "Περί όπλων και εκρηκτικών" και οποιαδήποτε χρήση πέραν της δραστηριότητας για την οποία προορίζονται απαγορεύεται. Το ίδιο ισχύει και για την μεταφορά τους από και προς τον τόπο διεξαγωγής της αεροσφαίρισης.

Το Σωματείο Αεροσφαίρισης Κω (Σ.ΑΣ. ΚΩ) θα βρίσκεται πάντα κοντά στους παίχτες και φίλους της αεροσφαίρισης και έτοιμοι να δράσουν οποιαδήποτε στιγμή ενάντια σε ό,τι σταθεί εμπόδιο στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του
Σωματείου Αεροσφαίρισης Κω

Σύλλογος Αεροσφαίρισης Κω Ανακοινώνουμε την δημιουργία πολιτιστικού συλλόγου με την ονομασία   «Σύλλογος αεροσφαίρισης Κω» (Σ.ΑΣ. Κω).   Σκοπός του συλλόγου είναι η διαδοση της αεροσφαιρησης στο νησι μας και η διοργάνωση ψυχαχωγικών – αθλητικών αγωνων. Η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επίπεδου των μελών του και των κάτοικων της Kω, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος αλλά και η προώθηση του στα πλαίσια του εναλλακτικου τουρισμου. Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την αεροσφαίριση (airsoft) μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του συλλόγου μαςwww.airsoftkos.gr η να επικοινωνήσουν μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλεφωνα 6936891940 – 6955658317.   Με εκτίμηση το Δ.Σ. του συλλόγου.