«Με την παρούσα ανακοίνωση, το Σωματείο Αεροσφαίρισης Κω (Σ.ΑΣ. ΚΩ) θα θέλαμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τυχόν ομάδες ή εν δυνάμει ομάδες που αναπροσδιορίζονται ως Πολιτοφυλακή.

Το airsoft είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που λαμβάνει μέρος παγκοσμίως από το 1980. Διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους. Η δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχει με τυχόν εκπαίδευση για οιουδήποτε λογής σκοπό, πέραν της άθλησης και του παιχνιδιού.

Τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα χρήσης αεροβόλων airsoft ως μέσο "εκπαίδευσης" ομάδων πολιτών σε στρατιωτικά αντικείμενα, κάτι που είναι τουλάχιστον λάθος και απαράδεκτο να γίνεται, πόσο μάλλον παράνομο εφόσον δεν ανήκει στον κρατικό μηχανισμό άμυνας ή στα πλαίσια εκπαίδευσης των Συλλόγων   Εφέδρων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ως Έλληνες πολίτες είμαστε υπέρ του θεσμού της εφεδρείας, αλλά παράλληλα, ως Σωματείο και ως παίχτες airsoft, είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια θέτει σε κίνδυνο την δραστηριότητα της αεροσφαίρισης και το μέλλον αυτής.

Υπενθυμίζουμε πως τα αεροβόλα υπάγονται στον Νόμο 2168/93 "Περί όπλων και εκρηκτικών" και οποιαδήποτε χρήση πέραν της δραστηριότητας για την οποία προορίζονται απαγορεύεται. Το ίδιο ισχύει και για την μεταφορά τους από και προς τον τόπο διεξαγωγής της αεροσφαίρισης.

Το Σωματείο Αεροσφαίρισης Κω (Σ.ΑΣ. ΚΩ) θα βρίσκεται πάντα κοντά στους παίχτες και φίλους της αεροσφαίρισης και έτοιμοι να δράσουν οποιαδήποτε στιγμή ενάντια σε ό,τι σταθεί εμπόδιο στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του
Σωματείου Αεροσφαίρισης Κω